navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Florida

Pas i delfin najbolji prijatelji skoro osam godina

Marie Blanton, trenerica u istraživačkom centru za delfine i Gunnerova vlasnica opisuje kako treneri rade na izgradnji odnosa s delfinima, kao i na tome da ih upoznaju kao pojedince.

Objavljeno: 30.06.2020. u 16:24
get url
text

Iz tog je razloga delfine željela izložiti što većem broju različitih stvari - uključujući i njeno tada novo štene staro osam sedmica koje ju je svakodnevno pratilo na posao.

- Kad je Gunner prvi put krenuo na pristanište, očekivala sam da će lajati ili se jako uzbuditi, ali učinio je upravo suprotno: samo je legao i gledao - rekla je Blanton. Navodno je ovakvo mirno ponašanje zaintrigiralo Delltu (koja je tada imala četiri godine) koju Blanton opisuje kao "vrlo prijateljski raspoloženu, razigranu i znatiželjnu".

- Počela sam primjećivati da svaki put kad bih dovela Gunnera, Delta bi bio prvi delfin na pristaništu. Donosio bi mu igračke kao da se pokušava igrati s njim - rekla je.

I zaista, Gunner je prihvatio izazov, brzo se naučio igrati s Deltom hvatajući igračke koje mu je on donosio.

- Prijateljstvo je s vremenom samo procvjetalo, no kako su oboje sada malo stariji, više se ne viđaju toliko jer me Gunner prati na posao samo nekoliko puta mjesečno - rekla je Maria. Iako se ne viđaju toliko često koliko bi to oni htjeli, Blanton tvrdi da se odmah prepoznaju i da je Delta i dalje uvijek prvi delfin koji ga dođe pozdraviti, piše Insider.