Zagrebačka policija potvrdila je portalu 24sata.hr incident u Gornjem Vrapču u petak ujutro. Kako su ispričali čitatelji portala, pas je napao djecu ispred osnovne škole, a najgore je prošao prvačić kojeg je pas izgrizao po tijelu.

- Nije mu prvi put da napada ljude. Vlasnik je upozoren više puta, ali nije reagovao - ispričao je čitatelj i dodao kako je pas napao i curicu. Policija je potvrdila da su dobili dojavu o napadu te utvrđuju sve okolnosti.

Direktorica osnovne škole ispred koje se incident desio, za portal je kazala kako je sve bilo izvan dvorišta škole i kako sarađuju s policijom.

U Facebook grupi "Zakaj volim Vrapče" mogu se pronaći objave upozorenja na istog psa koji luta Vrapčem bez lanca i brnjice. 

Novinari portala razgovarali su sa svjedokom napada.

- Išao sam ostaviti dijete i došao možda par sekundi nakon napada. Bila je hrpa ljudi, ispred pekare nasred ceste su ležali majka i dječak, on je bio krvav. Ušli su u pekaru i odmah pomogli dječaku, noga mu je bila dosta krvava i uhvatio se za prsa i rekao da ga bole prsa. Vidio sam da mu je desna strana majice poderana, kraj njih je bila i curica. Čuo sam u pekari da je i nju napao pas, ali u tom šoku nisam vidio u kakvom je stanju. Sjeo sam u auto i otišao vidjeti gdje je pas, krenuo je od škole prema kući valjda, još je stajao na cesti. Zvao sam policiju i odmah im sve javio, mogao je napasti još nekog - ispričao je svjedok. 

Video napada možete pogledati OVDJE.