open-navfaktor-logo
search
Požar u "Murexu"
Pasoš nestalog zaštitara korišten pri prelasku granice sa Srbijom
U blizini graničnog prijelaza kod Višegrada pronađen je i službeni automobil "škoda fabia", koji je ukraden sa parkinga u krugu fime "Murex" u noći požara
10.10.2018. u 21:15
get url
text

Sudbina zaštitara Omera Đikanović (43), koji je nestao u noći kada je izbio veliki požar u firmi "Murex" u Špionici kod Srebrenika, i dalje je nepoznata, a kako saznajemo, evidentirano je da je njegov pasoš korišten prilikom preslaska granice sa Srbijom, na graničnom prijelazu kod Višegrada. 

Kako saznajemo iz tuzlanskog Kantonalnog tužilaštva, u blizini graničkog prijelaza pronađen je i službeni automobil, koji je ukraden sa parkinga u krugu fime "Murex" u noći požara.

- Pronađeno vozilo je izuzeto i bit će predmet vještačenja. Tokom uviđaja i detaljne pretrage zgarišta u skladištu firme pronađeni su i određeni tragovi te se došlo do operativnih saznanja koja će pomoći u istrazi i rasvjetljavanju ovog krivičnog djela - kazao nam je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva u Tuzli. 

Četrdesettrogodišnji radnik na obezbjeđenju firme  "Murex", bio je na svom radnom mjestu kada je u objektu 17. septembra navečer izbio požar. Tokom uviđaja, na parkingu firme pronađen je njegov automobil kojim je došao na posao, ali njemu nije bilo ni traga.

Danima nakon toga, policija je pretraživala teren u i oko kruga firme, kako bi eventualno pronašli njegovo tijelo, ali ono nije pronađeno.

Kako smo ranije pisali, tokom uviđaja utvrđeno je da je u objektu obijen sef iz kojeg je nestalo oko 10.000 maraka, kao i službeni automobil koji je bio parkiran na prakingu u krugu firme. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.