Pašović na "Evropa-Forumu" u Austriji

Objavljeno: 09.06.17 u 10:33

Gerhard Jandl, direktor za sigurnosnu politiku Federalnog ministarstva za evropske integracije i vanjske poslove Austrije, i Barbara Schwartz, predsjednica Evropa-Forum Wachau i ministrica u Vladi Donje Austrije pozvali su Harisa Pašovića, direktora East West Centra Sarajevo, da učestvuje u radu Evropa-Forum Wachau 10. i 11. juna, saopćeno je iz East West Centra.

Pašović:  Tema je kultura i napetosti između migracija, demokratije i vladavine zakona
Pašović: Tema je kultura i napetosti između migracija, demokratije i vladavine zakona

Tema Foruma je "Evropa, bliže svojim građanima". Pašović će učestovati i u radu jedne od četiri radne grupe Evropa-Foruma, grupe koja se bavi temom: "Sva kultura? Napetosti između migracija, demokratije i vladavine zakona".

Evropa-Forum Wachau je inicijativa Sebastiana Kurza, ministra evropskih integracija i spoljnih poslova Austrije, koji i ove godine učestvuje u radu ovog značajnog skupa. Pored njega u Evropa-Forumu 2017 učestvuje i Johannes Hahn, komesar za susjedstvo i proširenje EU-a, Pavlo Klimkin, ministar spoljnih poslova Ukrajine, Ivica Dačić, v.d. premijera Vlade Srbije i drugi politički, društveni i kulturni lideri, navodi se u saopćenju.