open-navfaktor-logo
search
Sjeverna Karolina
Patka odvela policiju do tijela starice i pomogla riješiti ubistvo
Patka, koja je bila kućni ljubimac, dovela je policiju Sjeverne Karoline do tijela 92-godišnje starice koja se vodila kao nestala od 2020. godine.
30.04.2022. u 13:39
get url
text
Sjeverna Karolina
Sjeverna Karolina

Trčanje ptice ispod prikolice njenih vlasnika dovelo je do improvizirane grobnice u kojoj su otkriveni ostaci Nellie Lucille Sullivan.

Kao rezultat, za smrt starice su oprtuženi njema unuka Angela Lucille Wamsley i njen momak Mark Alan Barnes, koji su živjeli u prikolici.

Narednik Mark Walker iz ureda šerifa okruga Buncombe, kazao je da bi patki dao medalju da je to mogao učiniti.

Angie Tullis, kapetanica odjela za krivične istrage u uredu šerifa okruga Buncombe, izjavila je 21. aprila da su od početka istrage nastojali locirati posmrtne ostatke gospođe Sullivan.

Iako je Nelliein identitet potvrđen naknadnom obdukcijom, uzrok njene smrti još nije objavljen.

Još u decembru 2020. godine, Mark i Angela su uhapšeni pod optužbom za Nelleinu smrt. No ništa nije pronađeno tokom lokalnih pretraga, a Nelliene komšije su insistirale da je nestala godinama ranije.

Ovaj par se trenutno nalazi u zatvoru u okrugu Buncombe. Iza sebe imaju i druge optužbe, uključujući okrutnost prema životinjama i posjedovanje pribora za narkotike. Od marta, na tu listu su dodane optužnice za prevaru i falsifikovanje, zavjeru za teška krivična djela, trgovinu heroinom, prenosi Unilad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.