- Vozilo je od danas u funkciji, završena je registracija i obuka radnika. Djelovat ćemo po nalogu MUP-a Tuzlanskog kantona, Tužilaštva TK ili inspekcije. Prioriteti su raskrsnice, protivpožarni putevi, putevi koja koriste vozila Službe hitne pomoći, invalidska mjesta i veće ugrožavanje saobraćaja - navodi Malikić za Faktor.

Kada su u pitanju kazne, prema riječima Malikića, naknada iz izmještanje vozila iznosi 150 KM, a ukoliko se vlasnik pojavi u toku dizanja vozila, može platiti polovinu tog iznosa, odnosno 75 KM. Neovisno o naknadi za izmještanje vozila, obavezna je i kazna od 40 KM za nepropisno parkiranje, koju izdaje policija.

- Za izmještena vozila duže od 24 sata, plaćat će se i dodatna ležarina, koja iznosi 10 KM po danu. Dobili smo i saglasnost MUP-a za podizanje vozila u cijelom Tuzlanskom kantonu, a sva podignuta vozila bit će smještena u Tuzli. Tako će se za vozila podignuta izvan Tuzle plaćati i dodatna naknada od dvije KM po pređenom kilometru za specijalno vozilo "pauk" - pojašnjava Malikić.

Vozila koja izmjesti "pauk" bit će smještena na parking u ulici 2. krajiške brigade u tuzlanskom naselju Kojšino.