open-navfaktor-logo
search
Zvijezda Uniteda
Paul Pogba počeo "borbu" protiv straha iz djetinjstva
Iako je na terenu često beskopromisan i pokazuje sav svoj talent, Francuz nikad nije uspio savladati veliki strah iz djetinjstva
20.11.2018. u 16:34
get url
text

Paul Pogba ljetos je pokorio svijet sa fudbalskom reprezentacijom Francuske, ali nova klupska sezona dosta je turbulentna za veznjaka Manchester Uniteda.

Bivši fudbaler Juventusa često se spominjao kao jedan od onih koji nisu zadovoljni načinom i igrom koju forsira Jose Mourinho. Pogba je čak i priličano direktno govorio o stvarima u kojima se ne slaže sa portugalskim stručnjakom i menadžerom Crvenih đavola.

Iako je na terenu često beskopromisan i pokazuje sav svoj talent, Francuz nikad nije uspio savladati veliki strah iz djetinjstva. Naime, kako pišu engleski mediji Pogba još od djetinjstva ima strah od vode, zbog čega još uvijek nije naučio plivati. Zbog čega je Francuz odlučio uzeti časove plivanja.

- Nekoliko Pogbinih kolega ga je savjetovalo kako bi trebao s trenerima zaduženim za fizičku pripremu igrača dogovoriti časove plivanja, te da će se bolje osjećati nakon što savlada svoj veliki strah. On je odlučio poslušati savjet svojih saigrača - rekao je Daily Staru izvor blizak Manchester Unitedu.

Prema informacijama istog izvora Pogba je navodno sebi postavio cilj da u skorije vrijeme ispliva deset dužina bazena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.