open-navfaktor-logo
search
Vlast u KS
Pecikoza o Konakoviću: Da je portir sazivao bi konferencije, sličan je Vučiću i Zukorliću
Građanima može biti isto ili samo bolje sa novom Vladom KS. Ako nova Vlada KS ne napravi ništa kao stara - treba da se smijeni, rekao je Pecikoza
08.01.2020. u 19:47
get url
text

O dešavanjima u Kantonu Sarajevo za N1 govorio je Fahrudin Pecikoza, kantonalni zastupnik koji se vratio u redove SBB-a i ponovo je dio koalicije koja će upostaviti vlast

- Građanima može biti isto ili samo bolje sa novom Vladom KS. Ako nova Vlada KS ne napravi ništa kao stara - treba da se smijeni - rekao je Pecikoza i naglasio da "prethodna vlast nije ništa uradila od onoga što je govorila".

O onome što je radila SDA dok je bila u vlasti Pecikoza je rekao:

- Ne znam, nisam ja advokat SDA. Imate Dinu Konakovića pa pitajte njega. Bio je u toj stranci toliko godina pa je počeo ružno pričati o njima. I u braku budete pa kada izađete ne treba tako kritikovati i govoriti. Nije ispao džentlmen. U Vladi Dine Konakovića bili sve DIF-ovci. Zamislite kad bih ja vodio Vladu i za ministre postavio svoje kolege muzičare. Dino je takav čovjek, on da je portir on bi sazivao konferencije. On kada je igrao u KK Bosna izazvao je štrajk igrača. Sličan mu je i Vučić i Zukorlić - kazao je.

O Konakoviću je rekao da je čovjek koji ruši sve mostove i smatra Kanton svojim nasljedstvom, begovatom.

- Konaković je izabran mojim glasom, 15. To mnogi zaboravljaju i sad on insinuira da sam prespavao taj dan. Da je tako Dino nikada ne bi bio izabran na čelo Skupštine. Što se tiče nove vlasti u Skupštini, rekao sam im da ne ljute Komšića i Radončića - rekao je Pecikoza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.