open-navfaktor-logo
search
Prvotimac Sarajeva
Peh za Bordo veznjaka: Miloš Stanojević sutra na operaciji oka
U utakmici protiv Širokog Brijega dobio je udarac laktom u oko, zbog čega je nakon prvog finalnog meča Kupa završio u bolnici
09.05.2019. u 10:59
get url
text

Fudbaleri Sarajeva sinoć su na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" na Koševu u prvoj utakmici finala Kupa BiH savladali Široki Brijeg sa 3:0 i tako se dodatno približili osvajanju duple krune.

Bordo tim je lider Premijer lige BiH i već u subotu pobjedom na gostovanju u Banovićima kod Tuzla Cityja može potvrditi naslov, dok će u revanšu najmasovnijeg takmičenja 15. maja na Pecari braniti tri gola prednosti sas Koševa.

Ipak, jedna vijest sinoć je donekle poremetila slavlje u Bordo timu. Nakon utakmice u bolnici je završio Miloš Stanojević, a veznjak koševskog premijerligaša morat će na operaciju.

Stanojević je tokom utakmice dobio udarac laktom u oko, zbog čega je hospitalizovan. Nakon detaljnih pregleda utvrđeno je da je potreban hirurški zahvat, kojem će biti podvrgnut sutra.

Za sada nije poznato koliko će Stanojević pauzirati, a male su šanse da bude na raspolaganju treneru Husrefu Musemiću u predstojeće dvije utakmice koje bi mogle biti i odlučujuće u pohodu na duplu krunu.

Van stroja je i Selmir Pidro, koji je nakon dijagnoze napuknuća jednog od ligamenata koljena, operisan u Specijalnoj bolnici Sveta Katarina u Zagrebu u utorak 7. maja.

- Obavljena je rekonstrukcija LCA (operacija križnog ligamenta). Zahvat je obavljen uspješno, a Pidro je već pušten na kućno liječenje. U narednom periodu slijede kontrole, te proces rehabilitacije.

U prvoj finalnoj utakmici Kupa BiH protiv NK Široki Brijeg, Miloš Stanojević je zadobio udarac laktom u predjelu oka. Stanojević je odmah po završetku susreta hospitaliziran na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, te je nakon opservacije i dijagnostike utvrđena operativna indikacija. Operativni zahvat ablacije retine bit će obavljen sutra na KCUS - saopćeno je iz FK Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.