open-navfaktor-logo
search
Obratio se Akademiji
Penn: Istopit ću svoje kipiće ako Zelenski ne bude imao priliku govoriti na dodjeli Oscara
Oskarovac Sean Penn izjavio je da će istopiti svoje kipiće, ako ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ne dobije priliku da govori na ovogodišnjoj ceremoniji dodjele Oscara, koja se održava u noći sa nedjelje 27. na ponedjeljak 28. marta, javlja Anadolija.
27.03.2022. u 22:42
get url
text

U intervjuu za CNN, Penn je rekao da Akademija filmskih umjetnosti i nauka ima obavezu da pruži Zelenskom platformu na kojoj može govoriti o borbi Ukrajine.

Penn je rekao da dodjelu Oscara treba bojkotirati ako se to ne dogodi i dodao da bi u tom slučaju javno istopio sopstvene kipiće koje je dobio kao nagradu.

- Za Akademiju ne postoji ništa veće nego da pruži Zelenskiom priliku da razgovara sa svima nama. Koliko sam shvatio, donijeta je odluka da se to ne učini. Ja nisam osoba koja bi komentarisala da li Zelenski to želi - kazao je Penn.

Poručio je da bi neuspjeh Akademije da podrži ukrajinskog lidera bio "najnemoralniji trenutak u historiji Hollywooda".

- Nadam se da se to neće desiti. Molim se da u industriji nema arogantnih ljudi koji sebe vide kao predstavnike dobra većine i odluče da se ne sastanu sa liderom Ukrajine. Dakle, nadam se da se to neće dogoditi. Nadam se da će svi učesnici napustiti ceremoniju ako bude tako - istakao je Penn.

Amy Schumer, voditeljica ovogodišnje ceremonije dodjele Oscara, rekla je Akademiji da je Zelenskom ponuđeno da govori na ceremoniji, ali to nije prihvaćeno.

Svečanost dodjele Oscara održat će se kasno večeras po srednjoevropskom vremenu u Los Angelesu.

Penn je ranije boravio u Ukrajini kako bi snimio dokumentarac o ruskom napadu na tu zemlju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.