open-navfaktor-logo
search
Nadmudrio Zidanea
Pep Guardiola: Ako iko može uzvratiti, onda je to Real
Fudbaleri Manchester Cityja sinoć su u Madridu napravili preokret protiv Reala i slavili rezultatom 2:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.
27.02.2020. u 09:25
get url
text

No, Josep Pep Guardiola, menadžer Građana, nakon duela je upozorio da je Real klub koji je uvijek u stanju adekvatno uzvratiti, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kraljevski klub je poveo golom Isca u 60. minuti, da bi City golovima Gabriela Jesusa u 78. i Kevina de Bruynea u 83. stigao do velikog trijumfa.

- Naravno, sretan sam zbog pobjede, ali i igre koju smo prikazali. Real je počeo zaista dobro i prvih 10-15 minuta nismo uspjeli doći do lopte. Nismo uspjeli napraviti sekvence sa 10-15 dodavanja zaredom. Ali nakon tih petnaestak minuta odigrali smo zaista dobro - rekao je Guardiola i dodao:

- Kada smo bili bolji, primili smo gol, koji ne bismo trebali primati na ovom nivou, ali to nam se ponekad dešava. Kada je Real bio bolji, mi smo postigli gol i onda smo pronašli svoj ritam, te još jednom zatresli mrežu.

Iako je gostujući trijumf sa dva postignuta gola velika prednost u nokaut fazi, Guardiola je oprezan uoči revanša za dvije sedmice na Etihadu.

- Sada smo sretni, ali još nije gotovo. Ako postoji ijedna ekipa na svijetu koja može nadvladati bilo šta i uzvratiti, to je Real zbog svog iskustva i historije. Ali nadamo se da će naši momci odigrati dobru utakmicu i proći dalje. Prilično sam siguran da će Zinedine Zidane i njegovi saradnici analizirati što smo učinili i druga utakmica će biti drugačija. Morat ćemo biti obazrivi i na oprezu u onome što ćemo pokušati uraditi, brzo se prilagoditi i pokušati ići na pobjedu i u drugoj utakmici - istakao je Guardiola.

Revanš-utakmica osmine finala Lige prvaka između Manchester Cityja i Real Madrida igrat će se 17. marta na stadionu Etihad.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.