open-navfaktor-logo
search
Trener Cityja
Pep Guardiola razočarao navijače Juventusa
Josep Pep Guardiola, menadžer Manchester Cityja, izjavio je da ostaje u klubu, bez obzira na to šta će se desiti u budućnosti u vezi sa dvogodišnjom zabranom nastupa na evropskoj sceni.
20.02.2020. u 10:17
get url
text

Evropska fudbalska federacija (UEFA) nedavno je izrekla Cityju dvogodišnju zabranu igranja u Evropi zbog kršenja finansijskog fair-playa (FFP), prenosi Anadolu Agency (AA). Ukoliko se nešto ne promijeni nakon žalbe Evropskom sudu za sport Građani će, bez obzira na to što su već sada gotovo osigurali plasman u Ligu prvaka, naredne sezone propustiti nastup u tom takmičenju.

- Bez obzira šta će se dogoditi bit ću ovdje sljedeće sezone. Dakle, ako me klub ne otpusti, što se uvijek može desiti, ostajem ovdje 100 posto. Prvo zato što želim ostati duže od važećeg ugovora. To je nešto posebno. Želim ostati, želim da pomognem klubu, ako je moguće, da održi ovaj nivo što je moguće duže. Zašto bih odlazio kada sam prije mjesec rekao da volim ovaj klub i da volim biti ovdje - kazao je Guardiola za britanske medije i dodao:

- Ono što se dogodilo, dogodilo se, ali nije još gotovo. Klub će se žaliti. Malo smo razgovarali o situaciji i uvjeren sam da će klub odbraniti svoju poziciju. Kada neko misli da je u pravu, onda mora boriti do kraja. To nije završena priča. Klub vjeruje da je odluka nepoštena, žalit ćemo se, pa ćemo vidjeti šta će biti.

City se nakon sinoćnjeg trijumfa učvrstio na drugom mjestu Premier lige sa 54 boda, četiri više od trećeplasiranog Leicestera. Iako je do kraja takmičenja ostalo još 12 kola, već sada je jasno da je lider Liverpool sa 76 bodova nedostižan za aktuelne šampione Engleske.

Guardioline izjave razočarat će navijače Juventusa, koji su se nadali kako bi slavni španski stručnjak na kraju sezone mogao preuzeti Staru damu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.