open-navfaktor-logo
search
Štab CZ-a
Pet novih slučajeva zaraze koronavirusom u HNK
U posljednja 24 sata u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 testirana su 93 uzorka od čega je u Hercegovačko-neretvanskom kantonu pozitivno šest. 
29.04.2020. u 13:27
get url
text

Kako je rečeno iz Štaba civilne zaštite HNK, riječ je o dvoje iz Mostara i četvero iz Čapljine. O jednom zaraženom iz Mostara smo jučer informisali javnost. Prema informacijama iz MUP-a HNK u posljednja 24 sata nije bilo prekršitelja samoizolacije, izolacije i zabrane kretanja.

Također, podsjećaju na saopćenje MUP-a HNK u vezi s propusnicama za kretanje osoba van mjesta prebivališta izdanih od Štaba civilne zaštite, ili pravnih osoba o izdanim potvrdama za kretanje njihovih zaposlenika.

- MUP HNK informira javnost, predstavnike štaba CZ-a, pravne subjekte i građane da u MUP nije potrebno dostavljati kopije izdanih potvrda. Obaveza je da osobe kojima su izdane potvrde, da ih nose sa sobom i pokažu ih na zahtjev ovlaštenim policijskim službenicima. Sukladno izmjenama i dopunama naredbi Štaba HNK, sve ranije propusnice izdane od ovlaštenih pravnih subjekata za kretanje u vrijeme policijskog sata vrijede i za ovu naredbu, te nije potrebno izdavati nove - kazano je.

Za gradske i općinske štabove CZ-a obaveza je da popise izdanih potvrda na dnevnoj bazi dostavljaju policijskim upravama ili policijskim stanicama na svom području.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.