open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno iz MUP-a KS
Pet osoba uhapšeno zbog pogibije dvojice radnika na Stupu
Pet osoba uhapšeno je nakon današnje nesreće u sarajevskom naselju Stup u kojoj su na gradilištu poginula dvojica radnika, dok je treći radnik teško povrijeđen, potvrđeno je za Faktor u MUP-u Kantona Sarajevo.
29.07.2020. u 20:58
get url
text

VEZANI TEKST - Dvojica radnika poginula na gradilištu na Stupu, treći prevezen u bolnicu

Uviđaj na mjestu nesreće je završen, a policija je u popodnevnim satima uhapsila pet osoba zbog "teškog krivičnog djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine", a u vezi sa krivičnim djelom "nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova".

Uhapšene osobe su predane u prostorije Jedinice za zadržavanje MUP-a KS, te će biti ispitane pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca. Nezvanično, uhapšeni su općinski inspektor i četiri osobe koje su radile za firme uključene u izgradnju na ovom gradilištu.

Uviđajem na Stupu, područje općine Ilidža, rukovodio je dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, na mjestu izvođenja građevinskih radova gdje su poginula dvojica radnika, i to: M. Đ. rođen 1962. i E. B. rođen 1994., dok je treći radnik, A. M. rođen 1962. teško povrijeđen i nakon pružene ljekarske pomoći on je pušten na kućno liječenje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.