open-navfaktor-logo
search
Opći izbori
Peter Tejler iz OSCE-a uputio poruku građanima BiH
Tejler je prije obilaska biračkog mjesta kazao kako su aktivnosti posmatrača počele rano jutros, te da je na nivou cijele zemlje prisutno oko 300 posmatrača
07.10.2018. u 13:13
get url
text

Ambasador Peter Tejler, šef Izborne posmatračke misije OSCE-ovog Ureda za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) posmatrat će glasačko mjesto na Filozofskom fakultetu u Sarajevu na današnjim općim izborima u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu (AA).

Tejler je prije obilaska biračkog mjesta kazao kako su aktivnosti posmatrača počele rano jutros, te da je na nivou cijele zemlje prisutno oko 300 posmatrača.

-Bićemo tu prisutni i nakon zatvaranja, pratili smo proces brojanja i unošenja podataka. Radit ćemo i večeras i sutra, kada će biti naša preliminarna izjava. U sklopu naše misije prisutni su posmatrači iz četiri različite parlamentarne skupštine - rekao je Tejler.

Na pitanje koja je njegova poruka glasačima u Bosni i Hercegovini, Tejler je kazao kako je ona jednostavna: "Glasajte."

-Pratimo cijeli izborni proces. Od početka pratimo i medije. Od početka septembra tu je naših 22 tzv. dugoročnih posmatrača, Naše izvještaje baziramo na činjenicama koje možemo potvrditi - kazao je Tejler.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.