open-navfaktor-logo
search
Selektor BiH
Petev je opet pronašao opravdanje za lošu igru njegovih izabranika
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je još jednu razočaravajuću partiju na gostovanju kod Danske, gdje je u prijateljskom susretu poražena sa 2:0.
06.06.2021. u 20:29
get url
text

Poraz nije problem koliko loša i beizdejna igra, koja traje već duže vrijeme, a koja se nije mnogo popravila ni dolaskom bugarskog stručnjaka Ivayla Peteva.

- Mi smo danas igrali s prosjekom igrača 23 godine. Ima li smo dva igrača sa 25 godina, ostalo sve 18, 19, 20 godina... Čestitam im danas na borbi, želji i htijenju da igraju dobro i ja sam sretan zbog njih da su to ispoštovali - kazao je selektor Zmajeva nakon utakmice i tako opet pokušao da pronađe opravdanje za lošu igru svojih izabranika.

VEZANI TEKST - Produžen crni niz: Prekidi Danske kobni za loše i bezidejne Zmajeve

Ne računajući par "izleta" na protivničku polovine uz priliku iz 24. minute, te šanse u finišu susreta koje su imali Prevljak i Nukić, ako se kao takve mogu okarakterisati, Zmajevi u ofanzivi nisu pokazali ništa.

Iako smo iz dva prekida primili dva gola, Petev nije propustio priliku da pohvali "taktičko dobro stanje u odbrani".

- Mislim da smo taktički u defanzivi stajali jako dobro, imali smo neke šanse da zabijemo gol, ali smo promašili. S obzirom na reprezentaciju Danske (valjda aludirajući na njen kvalitet), odigrali smo dobro i zadovoljan sam s onim što sam vidio danas. Žao mi je što smo primili dva gola nakon kornera, ali to je fudbal igra u kojima su greške sastavni dio - dodao je Petev, koji je Danskoj poželio sreću na Evropskom prvenstvu.

To što u posljednje četiri utakmice nismo postigli gol i što niz bez pobjede traje 13 susreta, Peteva očito ne brine pretjerano.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.