open-navfaktor-logo
search
Konferencija za medije
Petev: Ne dijelimo utakmice na prijateljske i zvanične, sve su nam podjednako važne
Današnjim okupljanjem u Trening-centru FSBiH u Zenici počele su pripreme A reprezentacije Bosne i Hercegovine za prijateljske susrete sa Gruzijom i Luksemburgom.
21.03.2022. u 18:06
get url
text

Uoči prvog treninga predstavnicima medija su se obratili selektor Ivaylo Petev i reprezentativac Eldar Ćivić.

- Ulazimo u novi ciklus sa ove dvije prijateljske utakmice. Nama nije važno da li su one prijateljske ili kvalifikacione, u svaki meč ulazimo nastojeći da budemo bolji i da napredujemo. Nadam se da ćemo odigrati kvalitetno. Od igrača ću tražiti maksimalno zalaganje i očekujem da izvučemo mnogo pozitivnih stvari iz ovih susreta - rekao je Petev i nastavio:

VEZANI TEKST - Pirić i Prcić propuštaju naredne utakmice Zmajeva, stoperski tandem priključuje se naknadno

Tu je 90 posto igrača koji su i prošle godine bili tu. To je još jedan pokazatelj da ne dijelimo utakmice na prijateljske i kvalifikacione, već da su nam sve bitne. Smatram da su tu oni koji najviše zaslužuju da budu u reprezentaciji. Gruzija i Luksemburg su dosta napredovali posljednjih godina i moramo ozbiljno odigrati ove dvije utakmice.

Selektor se osvrnuo i na igrački kadar:

- Od pozvanih igrača neće doći Kenan Pirić zbog porodičnih razloga. Nažalost, Sanjin Prcić se u posljednjoj utakmici povrijedio pa ni na njega nećemo moći da računamo. Siniša Saničanin i Anel Ahmedhodžić će nam se priključiti sutra.

Eldar Ćivić je izjavio:

- Očekuju nas utakmice protiv ekipa koje imaju kvalitet. Mi smo došli ovdje da što bolje odradimo posao i da pokrenemo niz pobjeda. Selektor je pozvao najjači sastav jer želimo da iskoristimo ove mečeve da se što bolje uigramo. Naravno da ozbiljno ulazimo u predstojeće susrete i spremni smo da pružimo maksimum.

Reprezentativci će danas odraditi i jedan trening.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.