open-navfaktor-logo
search
Fudbal je za sve
Petev: Ne mogu zamisliti da ostanemo bez naših ključnih igrača
Najava o formiranju Superlige u kojoj bi učestvovali najbogatiji klubovi izazvala je brojne reakcije ne samo sportske javnosti već i evropskih političara.
20.04.2021. u 12:23
get url
text

Svi su jedinstveni da bi ovo takmičenje ugrozilo izvorne fudbalske vrijednosti te uskratilo mogućnost razvoja i napredovanja malih nacionalnih liga.

- Fudbal je za sve, bogate i siromašne, a ne za industriju novca u kojoj će svi biti uskraćeni kaže selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev.

- Fudbal je najpopularniji sport upravo zato što je dostupan svima i što malim klubovima pruža mogućnost da pobijede velike. U takvom fudbalu svi uživamo a ako je motiv samo zarada onda tu nema ljepote ni izazova kako za igrače tako i za navijače - dodaje Petev.

UEFA je najavila sankcije za klubove Superlige ali i igrače ovih klubova kojima bi mogao biti onemogućen nastup za njihove reprezentacije. Kada bi takmičenje krenulo, a prijetnje UEFA-e se ostvarile Petev u reprezentaciji ne bi mogao računati na Miralema Pjanića (Barcelona) i Radeta Krunića (Milan).

- Sve je to još uvijek neizvjesno. Jednostavno, ne mogu zamisliti da ostanemo bez naših ključnih igrača, a siguran sam da bi to ozbiljno utjecalo i ugrozilo sam kvalitet takmičenja. Mislim da ipak, do toga neće doći - zaključuje Petev.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.