open-navfaktor-logo
search
Okršaj s Francuzima
Petev (ne)će "iskopirati" sastav s Grbavice: Selektor BiH ima jednu dilemu?
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Strazburu izaći na megdan aktuelnom prvaku svijeta, selekciji Francuske.
01.09.2021. u 10:50
get url
text

Zmajevi u meč ulaze kao autsajderi jer za pobjedu ne znaju već 13 mečeva, odnosno 653 dana. BiH i Francuska već su igrali ove godine. Posljednjeg dana marta Trikolori su na stadionu Grbavica trijumfovali rezultatom 1:0.

Izabranici Ivayla Peteva pružili su tada pristojan otpor moćnom rivalu, ali on nije nagrađen.

Bugarski strateg na klupi BiH može računati na sve pozvane igrače, a već ranije je umjesto Jusufa Gazibegovića poziv dobio Mateo Sušić.

Upravo je pozicija na desnoj strani, možda i jedina dilema koju Petev uoči utakmice ima.

U sličnoj postavci s gotovo identičnim sastavom kao u prvom meču protiv Francuske Zmajevi bi mogli zaigrati i večeras.

Tako će na golu biti Ibrahim Šehić, a stoperski trio trebali bi činiti Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić i Siniša Saničanin. Bokovi bi u ovoj formaciji mogli djelovati nešto isturenije. Ne bi bilo iznenađenje da Miroslav Stevanović bude na desnoj, a po lijevoj strani će ordinirati Sead Kolašinac.

Gojko Cimirot, Amir Hadžiahmetović, Miralem Pjanić i Rade Krunić vodit će bitku s Francuzima na sredini terena, dok je mjesto u napadu rezervisano za kapitena Edina Džeku.

Mogući sastav BiH: Šehić, Stevanović (Cipetić), Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Saničanin, Kolašinac, Hadžiahmetović, Cimirot, Pjanić, Krunić, Džeko.

Didier Deschamps ima mnogo više kvalitetnih opcija na raspolaganju, a za razliku od meča na Grbavici povratnik među Trikolore je Karim Benzema, fantastični golgeter Real Madrida. On će prema najavama medija u Francuskoj biti u vrhu napada zajedno s Griezmannom i Mbappeom.

Portal RMC Sport pretpostavlja da će Francuska zaigrati u sastavu: Lloris - Kounde, Varane, Kimpembe, Digne - Tolisso, Pogba, Lemar - Griezmann, Benzema, Mbappe.

Utakmica u Strazburu igra se od 20.45 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.