open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Petev se vratio u Sarajevo: Vrata reprezentacije otvorena za svakoga
Do nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru ostalo je nešto više od dvadesetak dana.
09.08.2021. u 13:32
get url
text

Selektor A reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev već pravi planove za septembarski ciklus i važne utakmice protiv Francuske i Kazakhstana.

- Pred nama su ozbiljni izazovi i želim sve unaprijed pripremiti kako bismo spremno ušli u predstojeće susrete i ispunili zacrtane ciljeve. Sa velikom željom i entuzijazmom sam se vratio u Sarajevo i nadam se da ću tu pozitivnu energiju i motivisanost prenijeti i na igrače. Protekli period iskoristio sam za kraći odmor ali uglavnom je bilo radno jer uvijek razmišljam o poslu, igračima, utakmicama. U glavi su mi stalno obaveze koje imamo i kako na najbolji mogući način spremiti igrače. Odgledao sam i sve utakmice Evropskog prvenstva, neke i "uživo", tako da nije bilo previše opuštanja. Jednostavno, fudbal je kod mene uvijek na prvom mjestu, razmišljam o poslu i posvećen sam obavezama u reprezentaciji - rekao je Petev za stranicu Fudbalskog saveza BiH.

- U kontaktu sam sa našim reprezentativcima, pratio sam njihove pripremne utakmice, a redovno prikupljam sve informacije o igračima koji konkurišu za A tim. Neka nacionalna prvenstva su počela, nadam da će naši reprezentativci igrati te da će biti zdravi i spremni doći na okupljanje - rekao je selektor.

Petev je proteklog vikenda pratio susret između Zrinjskog i Željezničara.

- Početak sezone za neke klubove uvijek je dobar a za neke težak. Pratio sam sve evropske utakmice koje su igrali naši timovi. Naravno, gledam i domaću ligu jer volim da imam potpunu informaciju sa čime raspolažemo. U ovom trenutku još je rano da govorim o nekim imenima, ovo je talentovana nacija. Na prošlom okupljanju dosta novih igrača imalo je priliku da se pokaže, neki su je možda iskoristili, a neki još moraju da rade. Vrata reprezentacije su otvorena svakom igraču koji može da se podredi interesima tima, te da pomogne u ostvarivanju dobrih rezultata nacionalne selekcije - naglasio je Petev.

Selektor je na kraju najavio da će za nekih petnaestak dana održati konferenciju za medije, kako bi saopćio spisak igrača za kvalifikacione duele za SP, te govorio o planu priprema i očekivanjima.

Zmajevi 1. septembra gostuju Francuskoj, a 7. septembra u Zenicu dolazi Kazahstan. BiH poslije dva kola ima bod na kontu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.