open-navfaktor-logo
search
Reakcija Bugarina
Peteva iznerviralo pitanje, govorio i o Pjaniću
Ivaylo Petev, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, govorio je o izostanku Miralema Pjanića u duelu s Ukrajinom, kvalifikacijama za Mundijal i budućnosti Zmajeva.
16.11.2021. u 23:13
get url
text

- Nakon poraza u subotu svi smo bili razočarani. Mogu čestitati momcima na želji i borbi. Nismo zaslužili izgubiti 2:0 - rekao je Petev za Nova BH nakon poraza Zmajeva od Ukrajine.

On je ukratko analizirao kvalifikacije.

- Nisam zadovoljan šta je bilo u subotu. Mogu biti i tužan zbog 2:2 protiv Kazahstana. To je to, moramo učiti na našim greškama koje smo dopustili u ciklusu - veli Petev i dodaje da smo "napravili korak naprijed u odnosu na ono što je bilo".

Miralem Pjanić nije bio u rosteru u duelu s Ukrajincima. Veznjak je iz lože pratio duel.

- Odlučio sam da ne bude danas. Razgovarali smo i to je to. Ne mogu sve reći, znam da imate puno pitanje o tome. Cijenim ga kao čovjeka i igrača i neka ragovor ostane među nama. Šta će biti u budućnosti, Razgovarat ćemo - kazao je Bugarin.

Šta dalje, kako je zadovoljan kvalifikacijama, razmišlja li o ostavci? Izrevoltiran je odgovorio.

- Nećete me svaku utakmicu pitati za ostavku. Ne mogu napraviti generalnu ocjenu. Trebat će mi par dana da sjednem i analiziram. Do kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ima vremena, moji planovi su uvijek da napredujemo. Da izgledamo puni želje kao danas - poručuje selektor.

On se zahvalio navijačima na podršci.

- Od srca se zahvaljujem, ne samo sada, nego i za ranije utakmice. To nam puno znači, možemo samo zajedno napredovati.

Petev se vidno nervozan zbog neuspjeha tokom konferencije za medije verbalno sukobio sa nekoliko novinara tvrdivši da su "negativni", a novinara portala Faktor vrijeđao je kazavši mu "drago ti je što je Bosna i Hercegovina izgubila". 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.