open-navfaktor-logo
search
Švicarska na bh. pogon
Petković hvalio Seferovića: Uopće nisam iznenađen
Zadovoljan i sretan bio je i Ilidžanac na klupi Švicarske, Vladimir Petković, pogotovo zbog činjenice da je njegov tim stigao od 0:2 do 5:2, a posebno je hvalio trostrukog strijelca Seferovića
19.11.2018. u 21:50
get url
text
Haris Seferović

Ne tako davno navijači fudbalske reprezentacija Švicarske sa zvižducima su sa terena znali ispratiti napadača svoje selekcije Harisa Seferovića.

Znali su i uslijediti "obračuni" djevojke fudbalera Benfice na društvenim mrežemama sa kritičarima Seferovićeve igre, ali nakon utakmice u kojoj je Belgijancima "isporučio" tri gola, svi u Švicarskoj su mogli samo ustati i zapljeskati igraču bh. korijena.

Nakon hat-tricka bronzanoj reprezentaciji sa posljednjeg Svjetskog prvenstva Seferović je bio izuzetno sretan i zadovoljan.

- Ovo je bio moj prvi hat-trick, a nadam se ne i posljednji. Sada se presretan vraćam u Benficu, a imao sam sjajan osjećaj uoči Belgije. Iako smo gubili sa 2:0, igrali smo dobro i bilo je samo pitanje trenutka kada ćemo početi da pogađamo. Na kraju smo, eto, postigli čak pet golova, od kojih su neki bili vrlo lijepi - kazao je fudbaler rodom iz Sanskog Mosta.

Zadovoljan i sretan bio je i Ilidžanac na klupi Švicarske, Vladimir Petković, pogotovo zbog činjenice da je njegov tim stigao od 0:2 do 5:2. Posebno je hvalio Seferovića.

- Vjerujte mi, uopće nisam iznenađen ovim što je Seferović uradio. On na svakom treningu pokazuje kakav je igrač, trudi se i ja najbolje vidim koliko toga zna i umije. Možda nekada ne pogodi, ali je na svakoj utakmici vrlo važan igrač za našu ekipu. Protiv Belgije je blistao - rekao je Petković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.