open-navfaktor-logo
search
Za dobar osjećaj
Petominutne navike koje vode do sretnijeg dana
Svako drugačije definira što znači živjeti sretan život, ali postoje kratke navike koje će vam pomoći da se osjećate bolje tokom dana. Neovisno o tempu koji imate tokom dana, ne brinite se, ovo stignete!
05.09.2021. u 22:29
get url
text

Pospremanje kreveta

Iako mnogi misle da je precijenjeno, jutarnje namještanje kreveta daje vam osjećaj postignuća već na samome početku dana.

Kratka komunikacija s bližnjima

Ne mora to biti dugačak razgovor, možete im samo poslati smiješni video ili poruku da se morate uskoro vidjeti. Mnogima ne treba puno da biste ima pokazali da mislite na njih. Osim što ćete biti u toku sa svojim najbližim krugom ljudi, osjećat ćete njihovu prisutnost tokom cijeloga dana.

Esencijalna ulja

Uključite difuzor i svjesno uzmite dašak svog omiljenog eteričnog ulja. Iako postoji puno konfliktnih istraživanja oko njihove učinkovitosti kad je riječ o liječenju bolesti, činjenica je da nas miris lavande opušta, a ružmarin nas čini budnijima. Odaberite onaj koji vam najviše odgovara.

Pokrenite se na pet minuta

Neopisivo je važno uzeti pet minuta dnevno samo za sebe. Bila to kratka meditacija, plesanje na najdražu pjesmu ili istezanje – odaberite sami. Važno je da se počnete osjećati samouvjereno i snažno i ne zaboravite zahvaliti svome tijelu na svemu što čini za vas.

Pojedite svoje omiljeno voće

Kad ste posljednji put pojeli ananas? Skoknite u prodavnicu, i ovaj put ga uzmite te uživajte.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.