open-navfaktor-logo
search
Stresan posao
Petrić: Održan je jedan kurs joge za uposlenice CIK-a, ali zašto se od toga pravi afera
Pojašnjava da je sasvim spontano tokom jednog od prijema u jednoj od ambasada u Sarajevu, došlo se na tu ideju
01.08.2019. u 17:21
get url
text

- Tačno je da je prošle godine održan dvosatni kurs joge u sali Centra za edukaciju u Centralnoj izbornoj komisiji BiH, i zaista mi nije jasno zašto se od toga pokušava napraviti afera, skandal - kaže za Faktor predsjednik CIK-a Branko Petrić, a nakon što su se u javnosti pojavile informacije o kursevima joge koji se održavaju u prostorijama CIK-a. 

Pojašnjava da je sasvim spontano tokom jednog od prijema u jednoj od ambasada u Sarajevu, došlo se na tu ideju. Tadašnjoj predsjednici CIK-a Ireni Hadžiabdić jedna od diplomatkinja je, prepričava Petrić, tokom razgovora o stresu koji nosi svaki posao sa sobom, predložila da oni pošalju svoju instruktoricu, te da za uposlenice CIK-a organiziraju dvosatni kurs joge.

-Ne vidim tu ništa čudnog, niti posebnog. Niti smo trošili budžetska sredstva, niti je to kurs koji je trajan. Uposlenice CIK-a koje su bile zainteresirane došle su u salu koja se nalazi u našoj zgradi, bile tu dva sata i to je sve. To je kao da sam sada ja kao predsjednik CIK-a organizirao šetnju u prirodi za uposlenike - navodi Petrić za Faktor.

Dodaje, kako je nekome očigledno cilj unutar samog CIK-a da od "muhe pravi slona" i da u javnosti od "ničega pravi skandale". Ističe kako u CIK-u rade puno ozbiljnije stvari, bave se Izbornim zakonom, procesom..., ali da to izgleda nikome nije bitno, "već izmišljanje afera kako bi se urušio kredibilitet Centralne izborne komisije BiH, odnosno njenih članova".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.