open-navfaktor-logo
search
Razočaran
Petrović: To meni, brate, smrdi na sve strane
Slavko Petrović, trener Radnika, među najvećim je zagovornicima nastavka Premijer lige Bosne i Hercegovine, koja je sredinom marta zaustavljena zbog pandemije koronavirusa.
15.05.2020. u 19:49
get url
text

Dva mjeseca poslije, lopta u našoj zemlji nije se zakotrljala, a da li će, ne zna se. Kako sada stvari stoje, veće su šanse da se prvenstvo prekine.

- Nemam riječi. Jednostavno ja sam razočaran jer ovo će unazaditi bosanski fudbal. Pričamo o igračima šta će biti s njima poslije dva mjeseca neigranja, a niko ne priča šta će s njima biti poslije pet mjeseci -  rekao je Petrović u večerašnjem dnevniku Nove BH.

Govorio je iskusni strateg i o odlukama o produžetku karatntina.

VEZANI TEKST - Fudbal na respiratoru: Kako su Alen Šeranić i Vico Zeljković zbog Borca "ubili" Premijer ligu BiH

- Šta je tu u cilju i kome, zbog čega… U to ne bih ulazio. Ako su sve države u okruženju dva mjeseca u karantinu i to ukidaju, a mi početkom maja proglašavamo još dva mjeseca karatin. To meni, brate, smrdi na sve strane.

Osvrnuo se i na tvrdnje pojedinaca kako Bosna i Hercegovina nije Njemačka, pa da provede sve potrebne mjere i da se fudbal nastavi igrati. Petrović se čudi kako to da onda sa sezonama nastavljaju u Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Bugarskoj…

- Jeste Bosna siromašna država, jer čujem da neki izjavljuju “nismo mi Njemačka”. Pa je li to Makedonija Njemačka, koja je još bjednija od Bosne? Je li Crna Gora Njemačka? Bugarska i Rumunija – jesu oni Nijemci? - pita se vidno frustrirani Petrović, prenosi Scsport.ba.

Klubovi u entitetu RS od ponedjeljka, 18. maja, mogu trenirati u manjim grupama, a ministar zdravlja i socijalne politike Alen Šeranić najavio je da takmičenja u profesionalnom sportu u tom entitetu neće biti dozvoljena do 1. jula.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.