Petrović u potrazi za novom destinacijom za treninge Željezničara?

Objavljeno: 11.01.17 u 21:22

Slavko Petrović danas je obavio prozivku fudbalera Željezničara nakon čega su njegovi izabranici odradili prvi trening u 2017. godini koji je trajao 40-ak minuta.

Slavko Petrović se raspitivao u stanju u Velikoj aleji na Ilidži FOTO: J. BRUTUS
Slavko Petrović se raspitivao u stanju u Velikoj aleji na Ilidži FOTO: J. BRUTUS

Sedamnaest ili osamnaest ispod nule pokazivao je jutros termometar dok su igrači najtrofejnijeg bh. kluba trčali kroz dvadesetak centimetara snijega na pomoćnom terenu stadionu Grbavica.

Jasno, uslovi su to daleko od idealnih. No, teške vremenske prilike ne vladaju samo kod nas nego širom regiona, pa i Evrope. Osim što su teški za treninge, veliki minusi i snijeg svakako ne idu na ruku ni struci, niti fudbalerima, a povrede na startu priprema svakako si nešto što srbijanski stručnjak ne želi u svom taboru.

Petrović se danas nakon treninga Plavih raspitivao za "stanje" Velike aleje na Ilidži. Zanimalo ga je da li je snijeg utaban, te kakvo je stanje na stazama za šetnju.

Bivši trener bijeljinskog Radnika se, između ostalog, lično želio uvjeriti u to kako ovih dana izgleda jedno od najpopularnijih izletišta u Sarajevu, koje je vjerovatno posjetio danas. Fudbaleri Plavih očito bi mogli "preseliti" na Ilidžu, ukoliko je Velika aleja zadovoljila Petrovićeve kriterije.