Pezer nakon uspjeha u Španiji na prijemu kod Kasumovića: Trebamo više ulagati u domaće sportiste (FOTO)

Objavljeno: 16.03.17 u 11:49 Autor: B. Mahmić

Jedan od najboljih bh. atletičara Mesud Pezer osvojio je zlatnu medalju na Evropskom kupu Grand Canari u Španiji. Tim povodom danas je upriličen prijem kod gradonačelnika Fuada Kasumovića, koji mu je uručio i novčanu nagradu u ime grada Zenice.

 

- Izuzetno me raduju ovakvi rezultati, posebno jer su nam skoro svi sportovi na izdisaju. Na sportistima je da postignu što bolje rezultate na svjetskom i evropskom nivou, a na nama je da im to osiguramo. U ovakvoj teškoj situaciji posebno je teško postići ove uspjehe i ja Mesudu čestitam od srca i nadam se novim rezultatima uskoro. Bitno je da damo maksimum snage za domaće sportiste - kazao je Kasumović

Svoju zahvalnost na prijemu i prepoznavanju ovog bitnog uspjeha istakao je i Mesud Pezer, kazavši kako se nada da će mu grad osigurati minimum sredstava za normalan rad i pripreme.

- Drago mi je da je moj uspjeh prepoznat. Od grada Zenice ne tražim nemoguće, već samo minimum za pripreme, što svaki sportista treba da ima. Sve što sam do sad uradio bilo je uz pomoć roditelja i uz puno volje. Imam cilj stati na veliko postolje na Olimpijadi i želim tada reći da mi je moj grad pomogao u ostvarenju tog cilja - kazao je Pezer.

Kasumović je na prijemu također istakao kako do sada atletika nije bila u centru finansiranja, ali da će se to promjeniti u budućnosti s obzirom na velike uspjehe koje zenički atletičari postižu.