open-navfaktor-logo
search
Brčko Distrikt
Pezerović: Epidemiološka situacija se pogoršava, apeliram na građane da se pridržavaju mjera
U posljednja 24 sata na području Brčko distrikta BiH zabilježena su četiri pozitivna slučaja na koronavirus, a epidemiološka situacija i dalje se pogoršava, izjavio je danas na konferenciji iza novinare predstojnik Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH Akif Pezerović.
13.07.2020. u 16:00
get url
text

- Za vikend smo imali deset pozitivnih osoba tako da je trenutno registrirano 65 pozitivnih osoba na COVID-19 u Brčkom, a od toga je 37 aktivnih slučajeva. Što se tiče ove četiri osobe, uglavnom se radi o osobama mlađe dobi. Osam osoba je hospitalizirano u bolnicu, a u subotu je primljena jedna ženska osoba s upalom pluća - istaknuo je Pezerović.

Po njegovima riječima, posljednji podaci govore da je jedna osoba i dalje u teškom stanju, a radi se o osobi koja je imala moždani udar i nalazi se na respiratoru dok su ostali u relativno dobrom stanju.

Ukupan broj osoba koje su pod zdravstvenim nadzorom je 261, kazao je Pezerović.

On je ponovo uputio apel građanima da se pridržavaju naredbi i mjera jer, kako ističe, situacija je ozbiljna i ne bi bilo dobro da izmakne kontroli, stoji usaopćenju iz Vlade Brčko distrikta BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.