open-navfaktor-logo
search
NBA play-off
Phoenix Sunsi "pomeli" Jokićev Denver, srbijanski centar isključen
U noći sa nedjelje na ponedjeljak košarkaši Pheonix Sunsa tijumfovali su sa 125:118 u gostima kod Nuggetsa. 
14.06.2021. u 07:32
get url
text

Gosti su ovom pobjedom četvrtfinalnu seriju zaključili s 4:0 i naprosto pomeli tim koji u svojim redovima ima ovosezonskog MVP-a Nikolu Jokića.

Ni double-double srbijanskog centra (22 poena, 11 skokova) protekle noći nije bio od pomoći ekipi Denvera, iako su Burton (25 poena), Porter (20 poena) i Morris (19 poena) bili odlična ispomoć Jokiću.

Reprezentativac Srbije isključen je u trećoj četvrtini. Izašao je visoko da izvrši pritisak na Paynea, odigrao nešto oštrije i u želji da udari loptu, što je i učinio, zakačio je protivnika po licu. Sudije su pregledale snimak i na kraju donijele odluku kojom su Jokića poslale u svlačionicu.

Gosti su odsustvo Jokića iskoristili na pravi način, briljirali su Chris Paul i Devin Booker. Iskusni playmaker je susret okončao sa 37 poena i sedam asistencija, dok je Booker ubacio tri poena manje, ali je uhvatio i 11 lopti. Dvojac Paul-Booker postao je tek treći duo u historiji Sunsa koji je jednu play-off utakmicu okončao sa po najmanje 34 ubačena poena. Prije njih to je pošlo za rukom Charlesu Barkleyju (43 poena) i Danu Majerleeu (34 poena) 1. juna 1993. godine, te Steveu Nashu (39 poena) i Shawnu Marionu (38 poena) 20. maja 2005. godine.

U finalu Zapadne konferencije Sunsi će dočekati bolje iz duela Utah Jazz - Los Angeles Clippers, a rezultat u ovoj seriji trenutno je 2:1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.