open-navfaktor-logo
search
Karanovac kod Petrova
Pijan napao policajca i vukao ga autom 100 metara
 Prava drama odvijala se sinoć u mjestu Karanovac kod Petrova kada je pijani vozač napao policajca i vukao ga automobilom 100 metara.
11.08.2022. u 09:19
get url
text
get url
text

Prethodno je vozač kontrolisan na regionalnom putu prilikom čega je utvrđeno da isti upravlja automobilom pod dejstvom alkohola od 1,94 g/kg.

- Nakon što je navedenom licu saopćeno da je lišeno slobode isto je odgurnulo policijskog službenika, a potom startovalo i pokrenulo vozilo oglušivši se o sve naredbe policijskog službenika - saopćeno je iz Policijske uprave Doboj.

Potom je, kako navode iz policije, policajac fizičkom snagom pokušao da zaustavi vozača, koji ga je vozilom vukao oko 100 metara, pišu Nezavisne.

Policijski službenici Policijske stanice Petrovo sinoć su oko 21.55 časova uhapsili lice inicijala I. S. sa područja Općine Petrovo, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Povrijeđenom policajcu je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja "Ozren" u Petrovu gdje su istom kontatovane lake tjelesne povrede. 

O svemu je obaviješteno nadležno Okružno javno tužilaštvao Doboj. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.