open-navfaktor-logo
search
Presuda
Pijana autom usmrtila djevojku iz Čapljine: Splićanki 10 godina zatvora i doživotna zabrana vožnje
Presudom je Gotovac Soldić oslobođena druge tačke optužnice koja ju je teretila za bijeg s mjesta nesreće i nepružanje pomoći nesretnoj djevojci
12.07.2019. u 09:28
get url
text

Županijski sud u Splitu osudio je jučer na 10 godina zatvora i doživotnu zabranu upravljanja automobilom 39-godišnju Ivanu Tenu Gotovac Soldić, koja je 23. oktobra prošle godine u Splitu, vozeći pijana, automobilom usmrtila 19-godišnju Mariju Ćorić, studenticu iz Čapljine.

Presudom je Gotovac Soldić oslobođena druge tačke optužnice koja ju je teretila za bijeg s mjesta nesreće i nepružanje pomoći nesretnoj djevojci.

Županijsko tužilaštvo teretilo ju je da je pod utjecajem alkohola vozila "audi A3". Oko 21.30 sati, na pješačkom prijelazu na Poljičkoj cesti u Splitu, naletjela je na studenticu, dok je na semaforu bilo uključeno crveno svjetlo za vozače.

Djevojku je udarila prednjim bočnim dijelom automobila i odbacila je na travu, nakon čega se dala u bijeg, navodi optužnica. Studentica je poginula na mjestu nesreće. Vještačenjem je utvrđeno kako je optužena vozila audi 70 kilometara na sat.

Hrvatski mediji su prenijeli da je tokom presude koju joj je izrekao sudija Dinko Mešin u jednom trenutku zaplakala, ali da se brzo pribrala.

FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ona se sve od hapšenja nedugo nakon nesreće nalazi u pritvoru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.