open-navfaktor-logo
search
Pokušaj pljačke
Pijani migrant "zaskočio" djevojke u centru Bihaća i nanio im povrede
Djevojke su napadnute u noći sa subote na nedjelju prilikom povratka iz grada
10.06.2019. u 10:43
get url
text

Policija Unsko-sanskog kantona privela je 23-godišnjeg državljanina Alžira zbog teške krađe na naročito drzak ili opasan način, a nakon što je proteklog vikenda u centru Bihaća napao dvije djevojke, koje je pokušao opljačkati, potvrđeno je iz MUP-a USK.

Naime, policiji je prijavljeno da je nepoznata osoba, za koju se sumnja da je migrant, u noći sa subote na nedjelju, oko 1.30 sati u centru Bihaća napao dvije sestre od kojih je jedna maloljetna, te su one tom prilikom zadobile povrede.

Portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić nam je kazao da je ovaj muškarac napao mlađu djevojku, kojoj je oteo mobitel.

- Ona je prilikom naguravanja pala i zadobila je ogrebotine na koljenima. Radi se o lakšim tjelesnim povredama. Djevojkama je u pomoć priskočio građanin, koji je čuo vrisku i uspio je uhvatiti tog napadača, kojeg je zadržao do dolaska plicijske patrole koja je bila u blizini - kazao nam je Šiljdedić.

Dodao je da je utvrđeno da se radi o državljaninu Alžira, rođenom 1996. godine koji je priveden na krim-obradu, a alkotestiranjem je utvrđeno da je bio pod dejstvom alkohola.

On će, nakon krim-obrade biti predat u nadležnost Tužilaštva USK, koje će odlučiti da li će za njega eventualno tražiti pritvor.

Elmi Rekić, starija sestra, svoje iskustvo podijelila je na Facebooku.

Ona kaže da im je napadač prišao s leđa, nakon što su ih prethodno njih dvojica pratila.

- Šta nam se to dogodilo s našim rodnim krajem? Nema više bezbrižnih odlazaka u šetnje, kupovinu... sve je nestalo, zavladala je tama i strah nasim ulicama. Iskreno poslije ovog događaja ja kao osoba koja je doživjela lično na svojoj koži sve ono sto sam do jucer s nevjericom čitala po portalima se pitam do kad? - napisala je ova djevojka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.