open-navfaktor-logo
search
Reagirala policija
Pijani vozači vozili učenike iz BiH na ekskurziju
Prilikom alkotestiranja vozača autobusa "neoplan", čiji su inicijali N. G., utvrđeno je prisustvo 0,74 promila alkohola u krvi i ovo lice je isključeno iz saobraćaja
12.06.2019. u 10:38
get url
text

Dva pijana vozača autobusa koji su vozili učenike bijeljinskih osnovnih škola na jednodnevni izlet u Srbiju isključeni su iz saobraćaja, a jedan autobus je bio tehnički neispravan.

Prilikom alkotestiranja vozača autobusa "neoplan", čiji su inicijali N. G., utvrđeno je prisustvo 0,74 promila alkohola u krvi i on je isključen iz saobraćaja, saopćeno je iz PU Bijeljina.

Alkotestiranjem je utvrđeno je da je vozač autobusa "setra", čiji su inicijali J. B., imao 0,35 promila alkohola u krvi te je i on isključen iz saobraćaja.

Službenici Policijske stanice za sigurnost saobraćaja Bijeljina kontrolirali su vozače i devet autobusa, a uvidom u potvrdu o tehničkoj ispravnosti autobusa "setra" utvrđeno je da ona ne pripada navedenom vozilu. Tehničkom kontrolom je utvrđeno da je ovaj autobus neispravan i isključen je iz saobraćaja.

Zbog počinjenih prekršaja vozačima su izdati prekršajni nalozi, dok će protiv odgovornih lica u pravnom licu i samih pravnih lica biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu u Bijeljini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.