open-navfaktor-logo
search
O čemu se radi
Pismo petogodišnjeg navijača Leedsa oduševilo ljubitelje fudbala u Engleskoj
Daniel Auton, petogodišnji dječak iz Engelske, junak je dana, a vjerovatno i mjeseca otkako je koronavirus zaustavila planetarni sport.
19.04.2020. u 18:29
get url
text

Mali dječak i veliki navijač Leedsa razbio je svoju kasicu, izbrojao novac i napiao pismo Paulu Barberu, izvršnom predsjedniku Brightona.

- Imam pet godina i navijač sam Leedsa. Pišem vam ovo pismo zbog vašeg igrača koji je trenutno na posudbi u našem klubu. On je moj omiljeni fudbaler, Ben White. Ako je to moguće, možemo li, molim vas, molim vas, molim vas kupiti Bena na kraju sezone? Prebrojao sam sve novčiće koje imam u svojoj kasici i imam 15,07 funti ako to može ikako pomoći - napisao je Daniel.

Pismo je oduševilo Barbera, koji je petogodišnjaku odgovorio na službenom memorandumu kluba.

- Hvala ti na tvom pismu i velikodušnoj ponudi kako bi pomogao svom voljenom Leedsu tako da kupiš našeg igrača Bena Whitea.

Vrlo je lijepo od tebe da si sav svoj novac ponudio kako bi pomogao svom klubu, a očito imaš dara za prepoznati dobrog igrača. Ko zna, možda ćeš postati skaut! Ozbiljno smo razmotrili tvoju ljubaznu ponudu, ali naš trener Graham Potter i tehnički direktor Dan Ashworth smatraju Bena važnim igračem za budućnost našeg kluba i zato ne možemo udovoljiti tvojoj želji - piše u Barberovom odgovoru.

Ova prepiska oduševila je engleske navijače i fudbalsku javnost, željnu lijepih priča u vrijeme crnila zbog korone koja je prekinula sezona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.