open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Pjanić i Krunić spremni za povratak na teren, hoće li Džeko prekinuti trogodišnji post?
Elitno UEFA-ino klupsko takmičenje nastavlja se večeras utakmicama trećeg kola u grupama A, B, C i D.
19.10.2021. u 07:44
get url
text

Za ljubitelje fudbala u Bosni i Hercegovini svakako će najzanimljiviji biti mečevi timova za koje nastupaju naši Zmajevi.

Fudbaleri turskog prvaka Bešiktaša su bez bodova u poslije dva odigrana kola grupe C ovosezonskog izdanja Lige prvaka. Meč u kojem će istanbulski klub od 18.45 sati ugostiti lisabonski Sporting bit će posebno interesantan fudbalskim fanovima u našoj zemlji zbog Miralema Pjanića.

Iskusni 31-godišnji veznjak zbog povrede je propustio posljednje okupljanje reprezentacije BiH i utakmice protiv Kazahstana i Ukrajine, a trener Orlova Sergen Yalcin, na jučerašnjoj press konferenciji najavio je mogući povratak Pjanića u tim nakon povrede, što "prognozira" i zvanična stranica UEFA-e.

- Pjanić bi sutra (danas op.a) mogao igrati - kazao je Yalcin te naglasio kako je Bešiktaš pod imperativom pobjede.

Baš kao i Pjanićev Bešiktaš, tako će i Inter našeg Edina Džeke večeras tražiti prvi ovosezonski trijumf u evropskoj eliti. Nakon domaćeg poraza od Reala (0:1) i remija u gostima kod Shakhtara (0:0), Nerazzurri će večeras na "Giuseppe Meazzi" ugostiti sastav moldavskog Sheriffa.

Pojedini italijanski mediji prenijeli su informaciju kako bi kapiten Zmajeva, koji na pogodak u Ligi prvaka čeka od 23. oktobra 2018. godine, mogao odmarati u večerašnjem susretu, a da će prednost u napadu dobiti argentinski dvoja Lautaro Martinez - Joaquin Correa.

Dres moldavskog Sheriffa, debitanta koji nakon dva kola s maksimalnih šest bodova zauzima lidersku poziciju grupe D, nosi i donedavni fudbaler Širokog Brijega i bivši mladi reprezentativac naše zemlje Stjepan Radeljić.

I drugi milanski klub igra večeras, a za prve bodove u ovoj sezoni klub našeg Radeta Krunića borit će se u gostima kod Porta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.