open-navfaktor-logo
search
Zadovoljan
Pjanić: Ispunili smo cilj, drago nam je zbog mladih igrača
Miralem Pjanić, veznjak Juventusa držao je sredinu terena reprezentacije BiH u večerašnjem trijumfu protiv Austrije
11.09.2018. u 23:47
get url
text

Mali princ zbog povrede ranije je završio nastup protiv Sjeverne Irske u Belfastu, a i večeras je tražio izmjenu u finišu utakmice.

- Koljeno je hvala Bogu u redu. Nije ništa strašno - kazao je Pjanić, a potom se osvrnuo i na duel protiv Austrijanaca.

- Zadovoljan sam večerašnjom pobjedom, ali i onom u Belfastu protiv Sjeverne Irske. Osvojili smo šest bodova iz dvije utakmice i ispunili cilj. Svima nam je drago što smo večeras dobro odigrali, što su se neki mladi igrači odlično uklopili i što je golman u ove dvije utakmice bio odličan. Sada nam slijedi odmor, a potom vrlo brzo i utakmica protiv Sjeverne Irske pred domaćim navijačima, koju ćemo, nadam se, dobiti i tako potvrditi prvo mjesto u grupi - rekao je Pjanić.

Defanzivac Ervin Zukanović smatra da je najbitnije da je ekipa pokazala borbeni duh, a na kraju i ostvarila maksimalan učinak.

-  Obje ekipe su željele pobjedu, a mi smo strpljivo čekali šansu i dočekali je u finišu utakmice. Najbitnije je da smo se borili i da smo pokazali taj borbeni duh. Pokazali smo da imamo mentalitet pobjednika, a naše fudbalsko znanje nikada nije bilo upitno. Ovo je veliki rezultat za nas jer nije mala stvar ostvariti dvije pobjede na startu nekog takmičenja. Ne trebamo se i ne smijemo opuštati, jer još ništa nije gotovo. Slijedi nam utakmica protiv Sjeverne Irske, koja bi mogla i odlučiti konačnu tabelu. Mislim da bi eventualnom pobjedom završili posao - poručio je Zukanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.