Pjanić je baš kao i Džeko odigrao samo prvo poluvrijeme, a razlog je jasan. “Zmajeve” u ponedjeljak čeka meč u okviru Lige nacija sa Sjevernom Irskom.

- Kako je selektor rekao bitno je da  nismo izgubili. To je jako bitno. Selektor je dosta mjenjao sinoć, igrači su dobro odigrali, ali može se bolje. Treba uzet u obzir da je Turska solidna reprezentacija. Bitno je da nastavimo s ovim nizom, pogotovo u ponedjeljak. Mislim da smo najkonkretniji ekipa u grupi”, rekao je Pjanić, a potom se osvrnuo i na svoje igre:

- Za reprezentaciju pokušavam odigrati najbolje što mogu. Ja sve znam šta se priča. Tu sam deset godina. Svako ima svoje mišljenje ja to poštujem. Jedno je igrati u Juventusu, drugo ovdje. Olakšava mi igru što sad u reprezentaciji igram što i u Juventusu. Selektor je tu promijenio neke stvari.

Osvrnuo se Pjanić, koji se dotakao i promjene stadiona u utakmici sa Sjevernom Irskom, budući da će se igrati na Grbavici, a ne na Bilinom polju.

- Lijepo je igrati na Grbavici. Lijep je stadion, dobra publika, nadam se da će tako biti i u ponedjeljak - zaključio je.