open-navfaktor-logo
search
Katalonski "Sport"
Pjanić na naslovnici: Barca će dobiti željenog igrača bez ijednog potrošenog eura
Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić proteklih dana jedna je od glavnih tema u španskim medijima, pogotovo onim katalonskim koji su bliski Barceloni.
13.05.2020. u 11:22
get url
text

Veznjak Juventusa danas se našao i na naslovnici katalonskog lista Sport, no i ostali španski mediji već neko vrijeme tvrde kako će Zmaj ovoga ljeta postati stanovnik Nou Campa.

Kako piše spomenuti list, transfer Miralema Pjanića mogao bi biti jedna od najvećih "operacija" Barcelone ovoga ljeta, a isti izvor u svom današnjem izdanju navodi kako bi zajedno s bh. reprezentativcem put katalonske prijestolnice mogao krenuti i njegov sadašnji klupski kolega Mattia De Sciglio.

VEZANI TEKST - Arthur ne želi napustiti Nou Camp: Barcelona će u "operaciji Pjanić" ponuditi Juventusu druge fudbalere

Posao je prema pisanju Sporta već dogovoren, a preostalo je tek da se dogovore klubovi koji će fudbaler(i) Barcelone učestvovati u razmjeni između dva evropska velikana.

Katalonci su kontaktirali Juventus raspitujući se za mogućnost angažovanja Pjanića nakon što su saznali da Zmaj ima želju da napusti klub. U pregovorima španski velikan je naglasio kako nije spreman za Pjanića ni euro staviti na sto, ali da bi trensfer mogao realizovati kroz razmjenu fudbalera, navodi Sport.

Iako su u igri za potpis bh. fudbalera bili i Manchester United i PSG, Barcelona je navodno uspjela privoljeti Pjanića na usmeni dogovor.

U cijeli posao je uključen i De Sciglio, umjesto kojeg će Stara dama dobiti Sergija Roberta. No, nakon što je Brazilac Arthur Melo odbio da ode s Nou Campa kao razmjena za Pjanića, čini se da će aktuelni prvak Italije birati između Semeda i Lengleta koji su u rangu vrijednosti bh. reprezentativca (preko 50 miliona eura).

Ipak, kako piše Sport, tim iz Torina se odlučio za 20-godišnjeg Francuza Jean-Claira Todiba, čija vrijednost iznosi nešto više od 25 miliona. Juventus je tako dobio fudbalera kojeg želio prošle godine, a ostalo je i prostora za još jednog fudbalera Barce. Spominje se i Coutinho, no njegova vrijednost na tržištu poremetila bi balans u dogovoru dva tima, pa su izglednije opcije Arturo Vidal i Ivan Raktitić.

Katalonski list na kraju svoje priče sa naslovne strane današnjeg broja zaključuje kako će u ovom poslu Barcelona definitivno profitirati jer će dobiti željenog igrača (Pjanića), a s obzirom na to da će se obaviti samo razmjena, španski velikan će profitirati i na finansijskom planu u vrijeme krize poruzrokovane pandemijom koronavirusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.