open-navfaktor-logo
search
Bh. veznjak
Pjanić nije novi Dembele: Četiri razloga zbog kojih bi Zmaj mogao zablistati na Nou Campu
Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić će od sljedeće sezone nositi dres Barcelone.
21.07.2020. u 18:51
get url
text

Iskusni bh. veznjak je u nedavnoj razmjeni Juventusa i Barcelone završio na Nou Campu, dok je u Torino stigao Arthur Melo.

Pjanić je dogovorio četverogodišnju saradnju sa španskim velikanom, a portal Tribuna.com analizirao je činjenice zbog kojih bi Zmaj mogao zablistati u redovima katalonskog sastava.

Iskustvo koje je stekao igrajući u Lyonu, Romi i Juventusu bit prema mišljenju novinara portala Tribuna.com trebalo biti od velike važnosti.

- Bosanac zna šta je neophodno da bi ostavio utisak u velikom timu, a više od jedne decenije igra na visokom nivou za klubove kao što su Roma, Lyon i Juventus. U profesionalnom fudbalu je debitovao još 2007. godine, a tokom karijere pokazivao je konstantni napredak te dokazao da može zablistati bilo gdje - navodi novinar Jidonu Mauyon.

U Pjaniću bi Barcelona mogla dobiti igrača koji zna postići pogodak, ali i kreirati igru, što je još jedna od stvari koja mu ide na ruku.

- Iako je vezni igrač, Pjanić nije daleko od 100 golova u karijeru, a do sada ih je postigao 73, dok je još ranije prebacio istu brojku, kada je riječ o asistencijama - navodi se u tekstu.

Zmaj je specijalista za slobodne udarce, a izvjesno je da će Pjanić biti drugi u redu za prekide, odmah iza Lionela Messija.

Četvrta stvar koja ide u korist Pjaniću jeste činjenica da je zbog povreda od 2007. godine propustio svega 19 takmičarskih utakmica, a dvije vezane utakmice najviše je što je propustio.

- Barcini navijači se mogu opustiti i biti sretni, klub nije potpisao novog Ousmanea Dembelea - navodi Tribuna.com.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.