open-navfaktor-logo
search
Govorio za DAZN
Pjanić: Sportskom direktoru reprezentacije sam rekao da nema smisla igrati protiv Rusije, ali...
Miralem Pjanić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, ovog ljeta napustio je Barcelonu i karijeru nastavio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
13.09.2022. u 13:04
get url
text

Naš veznjak govorio je za italijanski DAZN, u emisiji Supertele o mnogim temama, o vremenu provedenom u klubovima čije dresove je nosio, a nezaobilazno pitanje je bilo i sramni dogovor FSBiH da igra utakmicu protiv Rusije.

- Zvao me sportski direktor reprezentacije (Zvjezdan Misimović) i on mi je objasnio tu mogućnost. Rekao sam da to u ovom trenutku nema smisla. FIFA i UEFA su suspendovali Ruse. Cijeli svijet ispašta zbog ove situacije i rata u Ukrajini, a mi smo morali biti prvi koji će napraviti ovako nešto? Ne želimo ostaviti takav utisak.

VEZANI TEKST - Na odluku o prijateljskom meču BiH sa Rusijom: Džeko, Pjanić i Ahmedhodžić se protive

Nemam ništa protiv ruskih fudbalera. Ali ako su svi, cijeli svijeti, odlučili biti protiv ovog predsjednika (Vladimir Putin), moramo ih slijediti - rekao je Pjanić dodavši kako on neće igrati takav meč.

Pjanić je govorio i o reprezentativnom saigraču Edinu Džeki.

- Edin je vrlo važan igrač u svakoj ekipi. Jasno je da će biti korisniji za tim ako je starter. Potrebne su mu minute, a on onda ekipu nagradi tako što će napraviti razliku.

Ovo sada je nova situacija za njega. Uvijek ga je dobro imati u ekipi. Edin je golove postizao gdje god je igrao. Svi znaju da se radi o dosljednom igraču, koji zabija u kontinuitetu, i ponavljam, mnogo bi bolje bio iskorišten kada bi uvijek bio starter - kazao je Pjanić za DAZN.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.