open-navfaktor-logo
search
Veznjak Juventusa
Pjanić: Za Bosnu ću uvijek igrati srcem
Miralem Pjanić za FTV govorio je o Ligi nacija, odnosu sa Prosinečkim, teretu koji na svojim plećima nose on i Džeko, budućnosti Zmajeva
13.09.2018. u 00:15
get url
text

Od ove godine UEFA je uvela novo takmičenje Ligu nacija, koja je zamijenila prijateljske utakmice.

- Mislim da je dobra stvar, jer postoji prilika da preko Lige nacija ideš direktno na Evropsko prvenstvo. Utakmice su dobre, reprezentacije kvalitetne, mi smo u drugoj grupi i nadamo se da ćemo završiti u prvoj. Dosta će to značiti Savezu, nama, imat ćemo jače utakmice. Manje je odmora, ali to nije problem - rekao je veznjak Juventusa Miralem Pjanić u razgovoru za FTV.

Mali princ otkrio je da je često u kontaktu sa selektorom reprezentacije Robertom Prosinečkim.

- Sa selektorom sam često u kontaktu. I u toku sezone često mi pošalje poruku. Razgovaramo, imamo korektan i dobar odnos. Od kada je tu, mislim da su rezultati pozitivni. Naša igra prema naprijed možda mora biti bolja, nismo postigli mnogo golova, ali vrlo malo ih primamo. Solidna smo reprezentacija i to se vidjelo u zadnjim utakmicama. Mislim da možemo još napredovati - smatra Pjanić.

Od Edina Džeke i Miralema Pjanića javnost najviše očekuje. Predstavlja li to teret i obavezu?

- To razumijem. Igramo dugo u reprezentaciju. Počeo sam u osamnaestoj, to je već 10 godina. Sa Edinom imam najduži staž u reprezentaciji. To što je veliki teret na nama, ne stvara mi nikakav problem. Najbitnije mi je da sam korektan prema saigračima, prema selektoru. Tu sam sa zadovoljstvom, uvijek mi je bio san biti u reprezentaciji, tako će biti i narednih godina. Za Bosnu ću uvijek igrati srcem - kazao je, između ostalog, Miralem Pjanić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.