open-navfaktor-logo
search
Napušta Nou Camp
Pjanićev "ultimatum": Do kada Barca mora riješiti budućnost Zmaja?
Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić jedan je od igrača Barcelone o kojem se ovoga ljeta najviše piše i priča u španskim medijima.
23.07.2021. u 10:42
get url
text

Iskusni veznjak je već odavno svjestan da Ronald Koeman neće računati na njegove usluge u novoj sezoni, a direktor katalonskog kluba Mateu Alemanty potvrdio je kako Barca nastoji pronaći novi tim za Zmaja, ali i za Samuela Umtitija.

VEZANI TEKST - Alemanty o Pjaniću: Želi pronaći klub u kojem će više igrati

Kako saznaje katalonski list Sport, Pjanić želi svoju budućnost riješiti prije nego Barcelona pripreme nastavi Njemačkoj, gdje će Blaugrana boraviti od 28. jula do 3. augusta.

- Drugim riječima rečeno: Miralem želi napustiti klub prije sljedeće srijede - piše Sport o svojevrsnom "ultimatumu" kojeg je postavio Pjanić.

Agenti bh. reprezentativca pokušavaju "ispeglati" brojke sa Juventusom oko plaće kako bi reprezentativac naše zemlje stigao na jednogodišnju posudbu, koja bi se produžila na dodatnu godinu. Massimiliano Allegri je još ranije dao svoj pristanak na Pjanićev povratak u torinski klub za koji je odigrao 178 utakmica, postigao 22 gola i upisao 41 asistenciju.

Barcelona će Pjanića pustiti besplatno u Juventus, sve dok je italijanski velikan spreman preuzeti sve troškove za Zmaja, mada su na Nou Campu spremni i na razmjenu u kojoj bi umjesto Pjanića dobili urugvajskog reprezentativca Rodriga Bentancura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.