open-navfaktor-logo
search
Probni balon
Pjanićeva cijena ne plaši zainteresovane klubove
Stara dama će nastojati da ostvari veliki profit
07.05.2019. u 11:19
get url
text

Riječi Miralema Pjanića za Canal+ definitivno su podgrijale nagađanja da bi on na ljeto mogao dići sidro iz Torina.

- Sve je moguće u fudbalu. Osam godina sam u Italiji, treću u Juventusu, u velikom klubu, ali u fudbalu nikad ne znate šta se može dogoditi. Međutim, sada samo razmišljam o okončanju sezone - rekao je Pjanić, pa se osvrnuo na PSG, jedan od klubova koji je zainteresovan za njegove usluge.

- To je jedan od osam najvećih klubova u Evropi, a u Ligi prvaka žele ići dalje nego što su do sada uspjeli - dodao je Pjanić uz konstataciju da je PSG ugledan klub u igračkim krugovima.

Igra je, čini se, tek počela. Ukoliko ga zaista i odluči prodati, Stara dama će nastojati da ostvari veliki profit. Pjanić je u junu 2016. stigao iz Rome za 32 miliona eura, a sada na tržištu vrijedi oko 80 miliona eura. Ta brojka ne plaši mnoge zainteresovane klubove, a to su evropski giganti Real Madrid, PSG i Manchester City.

Međutim, Juventus još nije s Pjanićem izašao na tržište. U Staroj dami još analiziraju situaciju, proučavaju alternative. U konačnici, možda je imaju i u svojim redovima, u Emreu Canu, koji bi bio osigurač ispred odbrane, a koji je fizički dosta superiorniji od bh. fudbalera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.