open-navfaktor-logo
search
Bivši golman Sarajeva
Plakalo: Došlo je do greške u komunikaciji, u izolaciji sam u Zenici
Federalna uprava za inspekcijske poslove objavila je spisak osoba protiv kojih će biti pokrenuti prekršajni postupci zbog kršenja mjera izolacije na području Federacije Bosne i Hercegovine.
23.03.2020. u 19:25
get url
text

Među njima se našao i nekadašnji čuvar mreže Sarajeva Emir Plakalo, koji fudbalski hljeb sada zarađuje u Švedskoj.

VEZANI TEKST- Inspekcija objavila imena osoba koje krše mjere izolacije u FBiH

On je iz Linkopinga u petak došao u Sarajevo, a za sve državljane BiH koji dolaze iz stranih zemalja obavezna je izolacija od 14 dana. Međutim, policija Plakala nakon toga nije našla na adresi. On je za Faktor objasnio da je zbog novonastale situacije, umjesto kod roditelja u glavnom gradu BiH, završio u samoizolaciji u Zenici, gdje je kontaktirao nadležne.

- Doputovao sam iz Švedske u petak. U avionu smo dobili obrasce na kojima smo popunili adresu boravka i slično. Prvobitna adresa je bila u Sarajevu kod mojih roditelja, a ja sam odlučio da ne rizikujem i otputovao sam u Zenicu. Konaktirao sam nadležne i pitao da li je moguće promijeniti adresu, da ne dolazim u kontakt s roditeljima, jer su oni u toj ugroženoj grupi, preko 55 godina - objašnjava Plakalo i dodaje:

- Oni su mi odgovorili potvrdno. Poslao sam im adresu na kojoj ću biti. Pitao sam i to da li je problem, s obzirom na to da se ne radi o istom kantonu. Prva patrola je dolazila na adresu u Sarajevu dan nakon mog dolaska, a ja sam bio u Zenici. Očigledno im iz Zavoda nisu poslali adresu. Ja sam im objasnio da kakva je situacija. Htio sam da ne dolazim u kontakt bilo s kim - rekao je Plakalo.

Nekadašnji golman Sarajevo je kazao da je prije dolaska u Bosnu i Hercegovinu testiran na koronavirus, a nalaz je bio negativan.

Na spisku osoba koje su prekršile mjere izolacije je i bivši defanzivac Željezničara Semir Kerla, čiji smo komentar pokušali dobiti, ali on do trenutka objavljivanja teksta nije odgovarao na naše pozive.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.