navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Podijelila tajnu

Plan prehrane Meghan Markle prije vjenčanja

Kada pomislite na kraljevsku porodicu, prvo pomislite na raskoš stola za ručavanje i razne delicije

Objavljeno: 04.09.2018. u 11:05
get url
text

Tost sa džemom, dimljeni losos, meko kuhana jaja i ukusni kolači, definitivno nisu svakodnevni doručak članova najpoznatije britanske porodice.

Dakako, Kate Middleton i Meghan Markle nisu oduvijek živjele u raskoši dostojnoj kraljeva, pa su i njihove prehrambene navike drugačije.

Sada već bivša zvijezda serije “Suits“ i najnovija članica kraljevske porodice Meghan Markle, tvrdi kako figuru duguje zdravoj i uravnoteženoj prehrani, a sada je otkriven i njezin dnevni jelovnik pred udaju za princa Harryja.

Doručak  Kao i brojne druge zvijezde, Meghan Markle ujutro prvo popije šoljicu tople vode s limunom ,zbog koje ima bolju probavu i umiri želudac do doručka. Nakon toga bi pojela zobenu kašu s bananom i sirupom agave.

Sirup agave, prema nutricionistici Elissi Goodman, nije možda najzdravija stvar kojom možete početi jutro, ali se sastoji od 90 posto fruktoze.

- U kašu s bananom umjesto sirupa agave staviti cimet kojim ćete je zasladiti – savjetuje Goodman.

Ručak  Salata bogata proteinima često je bila na meniju Meghan Markle. Piletina ili riba i povrće su obavezni sastojci koji će vas zasititi i dati vam energiju.

- Kako biste smanjili nadutost, izbjegavajte kelj, brokulu i karfiol u salati. To je teže probavljivo povrće - savjetuje trener Victorijinih anđelica Stephen Pasterino.

Užina  Još jedna zdrava kombinacija koju vole zvijezde i nutricionisti je jabuka s maslacem od badema. Maslac može biti i od kikirikija, ali Meghan Markle više voli bademov, koja za užinu pije i zeleni sok, kojim unosi dnevnu dozu vitamina i minerala u organizam.

- Zeleni sokovi su za mene filozofija hrane kao lijekova - izjavila je za Delish.

Ako je zaposlena, pojest će šaku badema zbog kojih, tvrdi, ima kožu bez nečistoća.

Večera  Iako izbjegava gluten, Markle ponekad uživa u tjestenini, pa čak i prženim krumpirićima. Omiljeni recept joj je tjestenina sa sosom od tikvica.

Uz to će popiti času vina, najčešće crnog.

- Ljeti, kad izlazim s prijateljima, biram rose - otkrila je Markle.