open-navfaktor-logo
search
Prazne tribine
Plaše li se u Fudbalskom savezu BiH dolaska navijača na Grbavicu?
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine danas od 18 sati na stadionu Grbavica u Sarajevu igra prijateljsku utakmicu s Crnom Gorom.
02.06.2021. u 11:17
get url
text

Dvoboj na stadionu Željezničara igrat će se bez prisustva publike. Nije to ništa neuobičajeno u eri pandemije koronavirusa.

Svjedoci smo da je na snazi relaksacija mjera širom Bosne i Hercegovine, da je u entitetu Republika Srpska dozvoljeno odigravanje utakmica pred publikom, da je istu odluku donio Zapadnohercegovački kanton, a Federalni krizni štab Vladi FBiH predložio povratak gledalaca.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine nije se ni potrudio da kapije Grbavice budu barem djelomično otvorene za utakmicu Zmajeva. Javnost o njihovim eventualnim razgovorima s nadležnim institucijama nije upoznata.

Prethodnih dana informaciju smo pokušali dobiti od generalnog sekretara krovne kuće bh. fudbala Adnana Džemidžića, ali on nije odgovarao na naše pozive. Na telefon se nije javljao ni Goran Čerkez, pomoćnik federalnog ministra zdravstva, koji je u oktobru 2020. godine sudjelovao u projektu povratka publike na stadion uoči utakmice baraža za EP između Zmajeva i Sjeverne Irske.

Da su u zgradi Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine bili ažurni kao u momentima prikljupljanja potpisa svakojakih komisija pred premijerligaški susret Borca i Tuzla Cityja, Zmajevi bi protiv Crnogoraca imali kakvu-takvu podršku.

Fešta u Banjoj Luci uz odobrenje FSBiH (Dejan Rakita/PIXSELL)

Ovako će izabranici Ivayla Peteva igrati u pozorišnoj atmosferi, što možda nekome i odgovara. Naravno, fudbalerima ne ide u prilog, ali čelnici FSBiH vjerovatno i ne žele čuti glas navijača. Razloga je mnogo, počevši od izbora selektora, srozavanje kulta reprezentacije, dešavanja u Premijer ligi BiH, uhljebljavanja sinova članova Izvršnog odbora u reprezentativne selekcije...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.