Premijer Hrvatske

Plenković o Mektićevim navodima: Kompletna besmislica koju u potpunosti odbacujem

Objavljeno: 14.03.2019. u 13:03

Upoznao sam se s tom viješću i moram priznati da je riječ o vrlo kreativnoj manipulaciji. SOA je dala saopćenje, otklonila takve insinuacije. Hrvatska je zemlja koja se bori protiv terorizma i u toj borbi surađuje s partnerima, smatramo da je BiH partner u borbi protiv terorizma

Premijer Hrvatske Andrej Plenković komentirao je tvrdnje ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića da je Hrvatska vrbovala pripadnike selefijskog pokreta u BiH da krijumčare oružje u Bosnu i Hercegovinu.

- Upoznao sam se s tom viješću i moram priznati da je riječ o vrlo kreativnoj manipulaciji. SOA je dala saopćenje, otklonila takve insinuacije. Hrvatska je zemlja koja se bori protiv terorizma i u toj borbi surađuje s partnerima, smatramo da je BiH partner u borbi protiv terorizma. Ovo je kompletna besmislica koju u potpunosti odbacujem - rekao je Plenković.

- Koliko znam, naša agencija (SOA) je tražila od agencije u BiH da se očituje o navodima da dobijemo širu sliku, a što se tiče involviranja hrvatskih diplomatskih predstavnika je još veći nonsens, oni su tu da sukladno Bečkoj konvenciji rade svoj posao - zaključio je hrvatski premijer.

Izvor:   N1/Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije