open-navfaktor-logo
search
Protivnik Chelsea
Ples miliona: Kolašinac sa Arsenalom u lovu na trofej Evropske lige
Topnici će se večeras boriti i za plasman u Ligu evropskih prvaka 
29.05.2019. u 08:13
get url
text

Londonski timovi Chelsea i Arsenal večeras od 21 sat u Bakuu igraju finale UEFA Evropske lige.

U prilici da osvoji evropski trofej bit će i jedan reprezentativac Bosne i Hercegovine, a riječ je o Seadu Kolašincu, koji nosi dres Arsenala.

Bit će to "ples miliona" jer je riječ o ekipama koje imaju igrački roster na tržištu vrijedan više od milijardu i po eura. Za trofej će se boriti dvije ekipe čiji igrači prema podacima Transfermarkta vrijede vrijede 1,55 milijardi eura.

Chelsea ima roster igrača koji vrijede ukupno 885 miliona eura, a Arsenal raspolaže igračima koji na tržištu "koštaju" 625,5 miliona eura.

Trener Chelseaja Maurizio Sarri je uoči finala kazao da se kući želi vratiti sa peharom i da samo misli na pobjedu, javlja Anadolu Agency (AA).

- Šanse su 50-50, ali učinit ćemo sve da pobijedimo. To bi bila naša, ali i pobjeda svih naših navijača - kazao je Sarri.

Optimista je i trener Arsenala Unai Emery koji vjeruje da njegova ekipa posjeduje dovoljan talenat i kvalitet da ostvari pobjedu u ovom vrlo važnom meču.

- Želimo pobijediti i obradovati naše navijače - kazao je Emery, koji je istakao da je utakmica protiv Chelseaja sigurno veliki test za njegov tim te da bi, ukoliko pobijede, to bila vrlo važna titula za cijeli tim i upravu Arsenala.

- Cilj je da uživamo i da osvojimo titulu. Također, važno je da smo spremni i motivisani - rekao je Emery, podsjetivši da bi u slučaju pobjede direktno izborili plasman u Ligu prvaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.