open-navfaktor-logo
search
Mostarka dominirala
Plivačica Lana Pudar oborila četiri državna rekorda
Miting održan u Sarajevo ove je godine okupio 311 takmičara iz 25 plivačkih klubova iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Turske
15.10.2018. u 18:31
get url
text
Lana Pudar

Plivačica mostarskog kluba Orka Lana Pudar oborila je četiri državna rekorda u disciplinama 50m leđno, 50m delfin, 100m delfin i 200m delfin, na plivačkom mitingu "Head cup Mladi za mlade", koji je proteklog vikenda održan na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu.

Miting je ove godine okupio 311 takmičara iz 25 plivačkih klubova iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Turske. Takmičenja su održana u pet disciplina za mušku i žensku katagoriju, saopćeno je iz udruženja "Mladi za mlade Sarajevo".

Drugi dan takmičenja u finalnom dijelu programa održana je Grand prix trka za mušku i žensku kategoriju u disciplini 50m kraul, u kojoj su najbolji bili Mitja Horvat i Anemari Košak iz PK Neptun Celje.

Plivački miting "Head cup Mladi za mlade" završen je dodjelom novčanih nagrada najboljim takmičarima. Miting su organizovali udruženje "Mladi za mlade Sarajevo" i Plivački klub Sport time, u suorganizaciji s Olimpijskim bazenom Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.