open-navfaktor-logo
search
Objavljen snimak
Pljačkaš upucao prodavačicu u lice, porodica tvrdi da se radi o njenom bivšem momku
Zabrinuti članovi porodice rekli su istražnim organima kako sumnjaju da Almeidin bivši momak stoji iza pokušaja ubistva
28.11.2019. u 10:16
get url
text
Renata Ranyelle Almeida upucana u lice

Prodavačica sa sjeveroistoka Brazila čudom je uspjela ostati živo nakon što ju je maskirani muškarac upucao u lice. Njena porodica tvrdi da je napadač njen bivši momak.

Nadzorna kamera u prodavnici odjeće smještena u São Miguelu (Río Grande do Norte) snimila je zastrašujući trenutak kada je muškarac u subotu popodne pucao u Renatu Ranyelle Almeidu.

Nakon ulaska u prodavnicu, osumnjičeni je naredio ostalim ženama da krenu prema zadnjem dijelu u blizini kabine. Sigurnosna kamera trgovine zabilježila je trenutak kad je gurnuo Almeidu prema blagajni prije nego što je ona smireno stavila kantu za otpatke na šalter.

Umjesto da istrči iz prodavnice s novcem, muškarac je uperio pištolj, pucao i pobjegao iz prodavnice. Motorom je pobjegao sa mjesta na kojem se dogodio incident, te policija još uvijek traga za njim.

Almeida je prebačena u regionalnu bolnicu Tarcísio Maia. Prema posljednjim informacijama, u teškom je zdravstvenom stanju.

Zabrinuti članovi porodice rekli su istražnim organima kako sumnjaju da Almeidin bivši momak stoji iza pokušaja ubistva. Policija ga je ispitivala i oštro je negirala njegovo sudjelovanje.

- Kao što se vidi na snimcima sigurnosnih kamera, mlada žena ne reagira ni na koji način, a ipak, zločinac puca na nju. Zato ljudi misle da je otišao tamo s ciljem da je ubije – kazao je Cristiano Gouveia, lokalni civilni policajac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.